fbpx

Supraveghere video institutii de invatamint

Dotarea institutiilor de invatamint cu echipamente de supraveghere video ar putea sa reduca semnificativ numarul de acte violente si a comportamentelor neadecvate, atat indreptate catre elevi, studenti si cadrele didactice. Cele mai multe dintre incidentele petrecute in scoli si gradinite sunt minore si reprezinta furturi de mancare, haine, bunuri sau bani, insa nici acestea nu trebuie trecute cu vederea. Mult mai grave sunt situatiile in care atat cadrele didactice, cat si elevii sunt victimele violentelor fizice si verbale, care au urmari severe.

 
Un alt beneficiu al supravegherii video in scoli si gradinite, universitati este controlul sporit asupra intrarilor si al iesirilor. O astfel de masura creste controlul asupra persoanelor care patrund in perimetrul scolilor si poate preveni situatii neplacute.

 
Statisticile au aratat ca in institutiile scolare si pre-scolare unde s-au instalat sisteme de supraveghere, actele de violenta au scazut intr-o proportie mare. Astfel, a fost sporita siguranta profesorilor si a elevilor, cu o masura simpla, dar extrem de eficace.

De asemenea, micile conflicte pot fi rezolvate mult mai usor. Neintelegerile intre colegi, furturile marunte, toate acestea pot fi solutionate rapid, vizionand imaginile inregistrate de camere de supraveghere.

Kit de supraveghere video pentru școli


Ce solutii de supraveghere video sunt potrivite pentru institutiile de invatamint?

Cel mai potrivit sistem de supraveghere pentru institutii scolare este unul mixt, adica unul cu camere atat pentru interior, cat si pentru exterior. In functie de dimensiunea cladirii, a numarului de sali de clase, dar si a curtii, se stabileste un numar necesar de camere de supraveghere.

Chiar daca majoritatea orelor se tin dimineata, unele institutii de invatamint au si predare de dupa-masa, iar cel putin iarna copiii termina cursurile pe timp de seara. Astfel, atunci cand se alege un sistem de supraveghere, este important daca acestea pot inregistra imagini pe timp de noapte si daca camerele au infrarosu care permit inregistrarea de imagini de calitate pe timp de noapte. Distanta pana la care o camera poate inregistra pe timp de noapte variaza de la model la model (cele mai uzuale sunt cele intre 10 si 60 de metri, in timp ce echipamentele profesionale pot inregistra pe distante de pana la 120 metri). 

Ce mai important lucru este consultarea unui specialist din domeniul securitatii care cunoaste toate aceste detalii si care va alege cel mai putrivit sistem de supraveghere video pentru institutia Dvs, astfel incit si cadrele didactice cit si elevii sa aiba parte de un proces educational in siguranta.

Ai nevoie de sisteme performante de supraveghere video?

Ai ajuns în locul potrivit! Asigurăm echipamentele de care ai nevoie și oferim soluții complete de instalare și mentenanță, cu garanție extinsă de 2 ani.