fbpx

Sistem de stingere incendii

Sisteme de stingere a incendiilor, calitate cu certificare europeană ASME - pentru orice tip de construcție fie casă sau apartament, blocuri locative sau complexe rezidențiale, oficii sau zone de producții, depozite sau centre comerciale, etc. 

MoldovaSecurity îți pune la dispoziție un portofoliul de produse ce include componente de sistem inovatoare și testate pentru sistemele de stingere a incendiilor cu apă, spumă și gaze, precum și sisteme de detectare a incendiilor.

Important de menționat că orice client poate fi sigur ca va găsi produsul sau soluția potrivită pentru proiectul său cu aprobarea sau acreditarea necesară iar adițional, clienții beneficiază de o echipă profesionistă de asistență tehnică precum și instruirea tehnică a personalului avizat privind sistemele pe bază de spumă și întreținerea.

 

Instalarea și reparația sistemelor de securitate

Soluții pentru sistemele pe bază de spumă

Un sistem de stingere a incendiilor pe bază de spumă și apă este un sistem special de țevi conectate la o sursă de spumă concentrată și o sursă de alimentare cu apă. Sistemul necesită și dispozitive de evacuare adecvate pentru a controla și/sau stinge majoritatea focarelor de clasă A și clasă B. Rețeaua de conducte este conectată la alimentarea cu apă printr-o supapă de control (umedă, uscată, deluge, preaction, controlul debitului) care este acționată prin operarea echipamentului de detectare automat instalat în aceleași zone ca dispozitivele de evacuare.

Sistemele pe bază de spumă și apă sunt proiectate să distribuie o soluție de apă și spumă către o zonă de pericol specifică dintr-o unitate protejată. Tipul și dimensiunea potențială a pericolului determină numărul de dispozitive de evacuare, tipul de concentrat pe bază de spumă, durata și capacitatea de descărcare a apei și spumei. Caracteristicile unor produse inflamabile pot necesita densități mai mari și produse lichide concentrate speciale pe bază de spumă.

NFPA 11 și EN13565-2 conțin cerințele pentru sistemele pe bază de apă și spumă, cu cerințe pentru sistemele pe bază de spumă care se regăsesc și în NFPA 13, NFPA 16, NFPA 30, NFPA 409, și NFPA 418. 

Sistem deluge pe bază de spumă

Când detectorul (1) este activat de incendiu, un semnal este transmis către panoul de comandă si control al sistemului (2). Panoul transmite semnalele de alarmă adecvate și, în același timp, semnalează declanșarea ventilului electromagnetic (3). Camera de amorsare a supapei deluge (4) este apoi evacuată mai repede decât se realizează alimentarea cu apă prin orificiul restricționat (5), permițând deschiderea supapei deluge. Când supapa deluge funcționează, presiunea deschide supapa de golire sub presiune (PORV) (6) evacuând continuu apa către camera de amorsare, garantând că supapa deluge rămâne în poziția „deschis”. Conductele trimului, conectate la camera de amorsare a supapei de control cu acoperire Halar a agentului spumant (7), permite deschiderea supapei aproximativ în același timp, deschizând linia pentru produsul concentrat din spumă în sistemul de sprinklere. Invelisul exterior al rezervorului cu membrană (8), presurizat de apa din sistem, extrage produsul concentrat din spumă din dozator (9). Pe măsură ce apa curge prin zona venturi a dozatorului, un gradient de presiune definit aspiră produsul concentrat pe bază de spumă în apa din sistem creând o soluție de spumă amestecată în proporție corectă. Această soluție curge apoi prin sistemul de conducte și este deversata prin sprinklere sau duze (10).

Rezervoare de depozitare a spumei

Rezervorul cu membrană Viking nu are nevoie de energie externă și face parte dintr-un sistem de dozare pentru egalizarea presiunii folosit pentru amestecarea apei și a spumei de stingere a incendiilor pentru a genera un mediu de stingere eficient. Rezervoarele cu membrană sunt folosite pe scară largă pentru stingerea incendiilor datorită menținerii stabilității în raportul apă/ spumă în ciuda debitelor și a presiunii variabile în timpul funcționării sistemului.
Viking are și o gamă de rezervoare atmosferice pentru depozitarea spumei cu diferite tipuri de construcție folosite cu pompă de spumă și sisteme de dozare.

Sistem de alarmă antiefracție
Sistem de alarmă antiefracție
Sistem de alarmă antiefracție
Supraveghere video și înregistrare mobilă

Dozatoare

Viking dispune de o gamă vastă de dozatoare ale spumei. Alegerea produsului depinde de cerințele proiectului dvs. Dozarea este o parte esențială a oricărui sistem cu spumă fix deoarece este necesară introducerea cu precizie a produsului concentrat din spumă în alimentarea cu apă pentru a produce soluția de spumă. Echipamentul trebuie selectat atent în funcție de utilizare, debit și tipul de spumă și de sistem.

Dozatoare

Control mobil al sistemelor de alarmă
Alarme wireless pentru case

Produse concentrate pe bază de spumă

O gamă vastă de produse concentrate pe bază de spumă de utilizat cu diferite componente de sistem și dispozitive de evacuare. Vă putem asista la selectarea acestora în funcție de utilizare și cerințele de proiectare standard. Toate spumele beneficiază de cel puțin una dintre următoarele aprobări: FM, UL, EN1568 Pt 1,2,3,4, GOST-R, CCCF, ICAO, Lastfire Protocol, Lloyds Register of Shipping, RINA și Bureau Veritas.

Dispozitive și duze de evacuare

O gamă vastă de dispozitive de evacuare ventilate și neventilate de utilizat împreună cu sistemele de stingere a incendiilor cu spumă cu expandare redusă, medie și ridicată.

Siguranță și protecție cu alarmele antiincendiu
Siguranță și protecție cu alarmele antiincendiu

Monitoare și accesorii

O gamă vastă de monitoare cu dimensiuni diferite, materiale de construcții și tipuri de funcționare pentru a corespunde nevoilor dvs. variate. Oferim soluții manual, auto-oscilante, electrice și hidraulice cu corp din oțel inoxidabil sau nichel aluminiu bronz pentru a asigura o durată de viață mai lungă și fiabilitate de funcționare. Pentru a ne suplimenta gama de monitoare, dispunem de variate dispozitive de evacuare pentru aspirare și fără aspirare cu capacitatea de a asigura autoinducția concentratului spumant conform cerințelor. Gama noastră de monitoare electrice ME poate fi personalizată integral pentru fiecare proiect pentru a asigura cel mai înalt nivel de flexibilitate pentru utilizatorul final

Remorci și dulapuri

Gama noastră de remorci pentru monitoare poate fi complet personalizată pentru a corespunde cerințelor specifice locației dvs. Sunt adecvate pentru utilizare împreună cu monitoarele noastre fixe sau cu oscilație automată și vor asigura autoinducția concentratului spumant din rezervorul de depozitare de la bord. Unitățile standard sunt disponibile cu axuri individuale sau duble.
Siguranță și protecție cu alarmele antiincendiu